Merkurjev obrat retrogradno v kozorogu 2016

narobe-obrnjena-knjiga

Merkur bo v retrogradnem gibanju tri tedne, vse do takrat pa se mu bomo eni manj, drugi bolj upirali, se jezili, zavijali z očmi in vzdihovali, saj zastojem ne bo videti konca.

18. 12. 2016 nas bo Merkur zopet opomnil, da je čas, da pospravimo za seboj in da dokončamo vse, kar še nismo uspeli narediti v preteklih tednih. Svojo retrogradost bo začel na  15° kozoroga in jo zaključil na  28° 52´ strelca, 7. 1. 2017. Simbolika retrogradnega Merkurja nam daje priložnost, da zaključimo in popravimo vse tisto, kar nam ostaja, s čimer odlašamo in za kar do sedaj preprosto nismo našli časa. Merkur bo v retrogradnem gibanju tri tedne, vse do takrat pa se mu bomo eni manj, drugi bolj upirali, se jezili, zavijali z očmi in vzdihovali, saj zastojem ne bo videti konca. Na čustveni ravni retrogradnost Merkurja prinaša čas obrata vase, čas, da se umaknemo in predelamo izkustva zadnjih treh mesecev.

Upočasnjevanje Merkurja čutimo že sedaj, ko pa bo prišlo do dejanskega obrata bo vse to moč čutiti še močneje. V obdobju obrata, torej okrog 18. decembra, lahko pričakujemo zastoje, čakanja, vrste – o ja, kar pripravite se na dooolge vrste v trgovinah, v prometu, na raznih uradih, poštah… V zadnjih minutah lahko pride do spremembe načrtov ali odpovedi sestankov in obiskov. Seveda bodo v obdobju obrata možni komunikacijski šumi in je vsekakor pomembno, da odložimo pomembnejše dogovore, še toliko bolj podpis pogodb.

Po obratu sledi obdobje treh tednov, ko se Merkur giblje nazaj in nas vabi, da se ozremo navznoter in predelamo pretekla doživetja, razumemo vzroke in posledice dogodkov, ter spustimo vse tisto, kar nam ne služi več. Na konkretni ravni  je čas, da dokončamo stvari, ki smo jih odlašali, da popravimo napake preteklosti in da pokličemo ali obiščemo tiste naše drage, ki smo jih zaradi obilice dela v preteklih mesecih pozabili. V tem obdobju je modro odložiti večje in pomembnejše nakupe (še najbolj prevoznih sredstev,  moderne računalniške tehnologije in predvsem telekomunikacijske naprave). Odsvetuje se tudi podpisovanje pogodb,  v kolikor to ni mogoče, pa si vzemite čas in večkrat temeljito preberite pogodbo, preden jo podpišete. Stvari, ki ste se jih dogovorili pred Merkurjevim obratom, ni potrebno odložiti na pozneje. Največ težav imamo ravno z  nesporazumi, da nas druga stran preprosto ne razume, kaj želimo povedati, ali obratno, seveda.

Obdobje obratov in retrogradnega Merkurja je vedno najtežje za tiste s prevladujočim znamenjem device in dvojčkov. Le ti se moramo toliko bolj potruditi, da ne naredimo napake, ki jo lahko kasneje še dolgo odplačujemo.

Nekaj več pozitivnih izkušenj bodo deležni tisti, ki imajo že v svoji osebni karti retrogradnega Merkurja. Zanje ta obrat ne bo prinesel večjih težav. Lahko se bodo bolj poistovetili z energijami, ki jih prinaša, se lažje izrazili in posvetili več časa stvarem in aktivnostim, ki so jim ljube.

Vendar dan ni enak dnevu in Merkurjev obrat ni enak Merkurjevemu obratu. Seveda so si značilnosti zelo podobne in enakovredne, vendar je vsakokrat dodana vrednost znamenja, v katerem se Merkur obrača. In ker se Merkur obrača v kozorogu, nam bo ta obrat prinesel več streznitev, več soočenj in realizacij. Strogost, resnost, striktnost in doslednost kozoroga bomo lahko zelo dobro občutili na svoji koži. Vsak obrat je tudi obrat vase, zato se bo marsikdo globoko zazrl vase in se soočil s svojimi lastnimi omejitvami, strahovi, napakami in tudi zdravjem. Velike premike lahko naredimo v tem času, saj nas zemeljska energija kozoroga spodbuja, da si postavimo resne in stabilne cilje in temelje, na katerih bomo lahko gradili naprej. Doslednost nam bo narekovala, da si predočimo lastne vzorce in vzgibe, ki nas ovirajo in nam ne dajejo možnosti napredovanja. Resno si bomo zastavili svojo pot in cilje, ter način kako jih uresničiti ali uresničevati. Resnica se bo tokrat izkazala za našo zvesto prijateljico, čeprav nam na začetku ne bo všeč, kaj nam ponuja. ˝Kar se Janezek nauči, to Janezek zna!˝ Imejmo v mislih, da bomo tokrat res naredili bogato zalogo svojega znanja, če se bomo lotili učenja. Nikakor ne bo lahko, bomo pa bolj potrpežljivi, vztrajni in ne bomo se predali. In znanje, ki ga bomo tokrat osvojili, bo ostalo z nami še dolgo časa.

Vse se zgodi z nekim razlogom in vsaka stvar pride v naše življenje, da nas nekaj nauči. Učimo se iz lastnih vzorcev in sprejemajmo napotke drugih, četudi se zdijo težki ali pa nesmiselni. Vsaka izkušnja nam prinese nekaj dobrega, a le, če znamo to prepoznati in tudi sprejeti. Vsak pa živi svoje življenje, ki je edinstveno in ni primerljivo z drugim. Ostanimo zvesti sebi in delujmo dobro najprej za sebe, saj bomo le tako lahko dali dobro tudi drugim.

napisali: Špela Plemelj in Mihaela Malečkar