Jod, 14. 7. 2017.

jod 14. 7. 2017
Jod je aspektna konfiguracija. Aspektna konfiguracija je povezava več kot dveh planetov preko aspektov v posebne oblike. Vsaka konfiguracija ima neko svojo sporočilno vrednost, jod je božji prst in nam kaže kje je razvoj, kam moremo iti. Ker je to konfiguracija z enim sekstilom in dvema inkonjunkcijama, je to dokaj stresna konfiguracija, ki brezkompromisno kaže smer razvoja, kam moramo iti, pa če nam je prav ali ne.
Očitno sem zjutraj spregledala jod. Predvidevam, da sem tako zelo želela videti nekaj prijetnega, da nisem hotela videti, da sta Merkur in Jupiter, ne le v sekstilu, temveč del joda. Tokrat je vrh joda v ribah, na vrhu je retrogradni Neptun, tako nas racionalnost Merkurja in Jupitra vodita v prepuščanje, vero in zaupanje Neptuna. Tako nas danes življenje vodi k duhovnem in je božji prst brezkompromisno jasen, s pozitivno mislijo (Merkur sekstil Jupiter) se porinimo na pot duhovnega prepuščanja in intuicije. Tokratni jod je izjemen za vse umetnike, sploh za pesnike in pisatelje, saj je lepa beseda (Merkur lev), navdihujoče lepo (Jupiter v tehtnici), dušno pojoča (Neptun v ribah).
Vpliv je samo danes, torej v petek, 14. julij 2017, zato se nikar ne borite z učinkovitostjo, spustite vse moram in pustite navdihu, da vas pelje, kamor vas ima peljati.

napisala: Mihaela Malečkar