Astrološka analiza za vikend.

12 8 2017
Sobota 12. 8.
Energičen in predvsem dinamičen začetek vikenda. Luna bo v ovnu in mi si bomo želeli izživeti to zagnanost, ki jo bo spodbujala Luna. Želeli si bomo akcije, tekmovanja, dokazovanja, potrjevanja pa bo dnevna dinamika tako čudno zamaskirana pod drugimi vplivi, da zna nastati kar en manjši kaos. Vseeno lahko svojo individualno nakopičeno energijo sprostimo skozi šport ali podobne aktivnosti. Merkurjeva statičnost nam bo kradla možnosti, da bi udejanjili vse svoje načrte. Pričakujemo lahko veliko nesporazumov in s tem povezanih prepirov. Poskusimo danes najti v sebi tisti košček strpnosti, ki nam bo pomagal, da ne trošimo svoje energije po nepotrebnem. Danes bodimo strastni navijači, ki ne škodujejo nikomur.
Zjutraj se dovrši trigon Venere in R Neptuna. Ta bo v nas vnesel več tiste nežnosti, zaljubljenosti in magičnosti, ki nas bo delala še posebej ljubke in prikupne. Še posebno bike, tehtnice in ribe. Tankočutnost, ki bo v zraku, nam bo dovoljevala, da se izrazimo na nam najbolj ljub in pristen način. Dovolimo si uživati v prijetnem jutru, ob prijetni družbi ali ob prijetni kavi.
Čez dan bo naše razpoloženje nihalo in močno se bomo trudili ostati zvesti sami sebi. Na trenutke bomo kar neizprosni in zahtevni. Proti večeru pa se nam vseeno kaže večje zaupanje vase in v svoja dejanja. Z večjim zavedanjem sebe in z jasnimi mislimi, bomo sprejemali odločitve in želeli pokazati, da tudi sami nekaj veljamo. Že bomo lahko zaznavali ognjeni trigon Sonca in Saturna, ki bo na vrsti jutri. Levi, kozorogi in vodnarji bodo imeli največ tega zavedanja. Pokazali bomo veliko vztrajnost, moč, tudi odločnost in sposobnost. Disciplina, organizacija, doslednost, odgovornost bodo v tem vikendu prednjačile. Veliko napornih nalog bomo uspeli narediti in zastaviti pomembnejše odločitve za svojo prihodnost.
Nedelja 13. 8.
V jutranjih in dopoldanskih urah bo Luna še v ovnu. Imeli bomo moč in zagnanost in dobro bi bilo, če znamo te energične vplive tudi konkretno izkoristiti. Kar veliko se bo dogajalo in zaradi Luninega povezovanja z Uranom bomo še kako napadalni, nestrpni in zaletavi. Previdnost v odnosih in v prometu ne bo odveč. Merkur je že retrograden in nam zna že konkretno pomešati plane ter nas zmesti na svoj način. Ob 12.40. bo Luna prestopila v bika. Ta man bo prinesla več konkretnih energij, več tiste praktičnosti, ki jo bomo lahko uporabili pri opravilih. Bolj ozemljeni, pomirjeni in potrpežljivi bomo. Vseeno je danes nedelja in naj se nam nikamor ne mudi.
V poznih urah pa se bo sestavil trigon Sonca in Saturna. Konkretno, praktično, odgovorno se bodo najbolje odzivali levi kozorogi in vodnarji. Neka močna odločnost bo v njih in pokazali bodo svojo odgovorno stran, svojo vztrajnost in tudi nepopustljivost. Večino stvari in nalog bomo danes lahko opravili, čeprav same naloge ne bodo najlažje. Globoko bomo vdihnili in se lotili (napornega) dela, saj vemo, da nima smisla, da še naprej odlašamo. Tudi kakšno dobro poslovno odločitev lahko danes sprejmemo.
Splošno astro analizo je pripravila Špela Plemelj about_Spelain poudarja, da splošni vplivi barvajo ozračje, energije dneva. Posamezniki pa imamo svoj lastni ritem usklajen s svojo rojstno karto.