Astrološka analiza za vikend.

24. 6. 2017

Sobota 24. 6.

Zgodaj je Luna že prestopila v raka. Tiho, neopazno, nežno in skrbno, da ne bo koga zmotila. Že ob 4.30. uri je srečala Sonce in dopolnila Mlaj. Sobota bo za začetek kar preveč umirjena in pasivna. Težko bomo spustili vse skrbi in strahove, ki nam jih je prinesel Mlaj. Vseeno je zdaj čas za nove začetke in nove projekte v barvah znamenja raka. Pokazati znamo veliko razumevanja, sočutja, skrbi pa tudi občutljivosti, zaskrbljenosti in negotovosti.

Ob 10.13. uri bo Luna sestavila konjinkcijo še z Merkurjem. Ta povezava nam bo dala priložnost, da povemo svoje mnenje, da izrazimo svoja čustva, da sporočimo tisto kar nam leži na duši. V dopoldanskem času bo tako več priložnosti za opazovanje svojih občutkov.

Venerin trigon z R Plutonom nam bo danes nekoliko popestril sobotno dogajanje. Biki, tehtnice in škorpijoni so njun vpliv zaznali že včeraj. To povezovanje nosi dobre finance, ampak zavedati se moramo, da kdor nima sreče v denarju, jo ima pa v ljubezni. Le redki bodo zmogli skleniti eno z drugim. In taki bodo čutili največ, kar lahko ta povezava prinese. Karmični odnosi bodo še bolj karmični, saj je Pluton retrograden, kar pomeni, da je potreba po popravljanju starih napak nujno potrebna in tokrat lahko prinese boljše zaključke, saj je povezava harmonična. Strast in karizma se bosta povezali z nepopustljivostjo in zagnanostjo.

Zvečer se bo Luna ob 21.09. uri povezala z Marsom in prav tako spodbudila kvadrat, ki ga sestavljata Mars in Jupiter. Ta bo na vrsti jutri zjutraj. Ovni, škorpijoni, strelci in ribe bodo to najbolj zaznavali. Energije, ki bodo prevladovale so povezane z dokazovanjem svoje moči in pretiravanjem s svojo vztrajnostjo. Povezovanje kardinalnih znamenj nam daje veliko moč prodiranja in vztrajanja, ki bo  imela lastnosti pretiravanja. Svojo moč, nagone in silo bomo težje obvladovali, čeprav nam rak in tehtnica nekoliko omilita vso situacijo. Vsekakor pa bo povečana potreba po uveljavljanju svojih nazorov. In ker Mars potuje iz kvadrata z Jupitrom v trigon z R Neptunom, bomo mi šli iz pretiravanja v razumevanje. Iz zagnanosti v umirjenost. Energije rib bodo nekoliko pomirile celotno aktivnost in celo zabrisale meje mogočega. Vselej bomo našli pravi način in znali bomo pokazati kje je naše srce.

Nedelja 25. 6.

Luna bo v svojem ritmu, počasi in tiho stopala po znamenju raka. Tudi nam se ne bo nikamor mudilo. Naša potreba po bližini, varnosti, razumevanju bo močnejša. Te pasivno občutljive energije nas znajo odnesti v skrbi, žalost, potrtost in negotovost. Vseeno se ne bomo hitro predali.

V jutranjih urah bo Luna še enkrat poskušala obuditi povezavo Venere in R Plutona. Še bodo spodbujene naše močne želje in strasti. Ob 5.29. uri bo najprej sestavila opozicijo z R Plutonom in ob 6.59. uri zaključila s spodbudnim sekstilom z Venero. Ljubezen, odnosi, gotovost in občutek stabilnosti nam bodo dali še eno priložnost, da sprejmemo pomembnejše odločitve.

Ob 8.07. uri se že sestavi kvadrat Marsa in Jupitra. Nagoni, borbenost in tekmovalnost iz znamenja raka, se bodo povezali z diplomacijo in odkrivanjem drugačnih načinov življenja in povezovanja iz znamenja tehtnice. Ovni, škorpijoni, strelci in ribe bodo na vsak način dokazovali, da so oni tisti, ki se borijo za pravičnost, enakopravnost in enakovrednost. S svojimi načeli bomo vsak na svoj način želeli pokazati, da je naš način najustreznejši. Vseeno se Mars tukaj vmeša v inkonjunkcijo Jupitra in R Neptuna. Čeprav se bo zdelo, da gredo zadeve, ideje ali želje čez vse meje, nam bo na koncu uspelo sprevideti, da je tam rešitev, ki smo jo skoraj spregledali. Rezultat vseeno pride kasneje.

Ob 20.44. uri nas čaka še Lunin kvadrat z Uranom. To nas bo še dodatno vznemirilo in vneslo nemir. V vsej tej zmešnjavi bomo težje ostali mirni in težje bomo sprejeli kakšno odločitev. Naši odzivi bodo prevzeli pobudo in nas odnesli neznano kam.

Splošno astro analizo je pripravila Špela Plemelj about_Spela in poudarja, da splošni vplivi barvajo ozračje, energije dneva. Posamezniki pa imamo svoj lastni ritem usklajen s svojo rojstno karto.