Astrološka analiza za vikend.

Large Christmas Gift Hamper

Čustva in občutki se bodo prelivali, stapljali, nadaljevali, rastli, padali, bohotili in še in še.

Sobota 24. 12.

Prazniki in božični čas je tu. Pred nami je čas veselja, druženja, uživanja in presenečenj. Smernice in ritem nam bo dajala Luna v škorpijonu. Zelo ganjeni in presenečeni znamo biti. Čustva in občutki se bodo prelivali, stapljali, nadaljevali, rastli, padali, bohotili in še in še. Naša pozornost bo dokaj usmerjena in na nikogar ne bomo pozabili. Iskali bomo pozornost in dobili jo bomo. Tiho in ponižno, vztrajno in mogočno. Veliko zgodb bomo slišali in doživeli.

Tiho in nežno, skoraj brez kakršnegakoli šuma, bomo lahko uživali v sobotnem jutru in dopoldnevu, ko se bo ob 10.56. uri sestavil trigon Lune in Neptuna. Bolj mirna energija nam bo dajala zavedanje, da so enostavne stvari najbolj čarobne. Uživajmo v teh prijetnih trenutkih.

Še bo čas za prikupnost in nagajivost. Ob 16.58. uri Luna naredi sekstil z R Merkurjem, kar bo v nas nekoliko poglobilo zavedanje sebe in svojih dejanj ter misli. Merkur je v retrogradnem gibanju, kar nas bo delalo nekoliko neokretne, vendar bomo to znali sprejeti in se na ta račun tudi pošaliti. Predvsem, pa bomo zmogli pogledati v ozadje dogajanja in prisluhniti vsaki zgodbi posebaj.

Se bo pa v tem vikendu sestavil tudi dolgo pričakovani trigon Saturna in R Urana. V noči na nedeljo, ob 1.20. uri, bo njuna vez najmočnejša. V zadnjih dneh so pod njunimi vplivi najbolj kozorogi in vodnarji. Dogajajo se tektonski premiki. Vse to je potrebno, da se vzpostavi neka skladnost, ki je manjkala in je nujno potrebna za naš nadaljni razvoj. To bodo korenite spremembe, ki jih moramo narediti sami, da si postavimo dobre in stabilne temelje v svojih življenjih. Vsak začetek je težak, vendar tokrat smo se že dolgo pripravljali na ta začetek in čas je, da naredimo naslednji korak, ki je nujen za našo rast in razvoj.

Nedelja 25. 12.

Božič. Nedelja. Luna v škorpijonu. Skrivnostno. Polno presenečenj. Malce nemirno in razburljivo. Danes nas bo Luna vodila skozi dan in dnevno dinamiko zelo čustveno. Čeprav lahko na ven delujemo mirno in zbrano, bomo imeli v sebi veliko dogajanja. Dovzetni znamo biti na vse dražljaje in vsak premik. Po prvem jutranjem aspektu, bo Luna do ponedeljka v prazno. Dan bo zelo čustveno obarvan, saj bo Luna tudi preko dispozitorja v znamenju rib, ki svoja čustva ne zadržujejo in jih ne skrivajo. Še ena dispozicija bo aktualna danes in to je v kozorogu. Ta nas bo usmerjala, da bomo danes poleg vseh čustveno, občutljivih reakcij zmogli izpeljati tudi zahtevne, resne in odgovorne situacije. Danes si privoščimo več sproščanja in uživanja.

Najprej bo Luna sestavila kvadrat z Venero in sicer ob 8.21. uri. Poleg velike sentimentalnosti, ležernosti in občutljivosti, ki jih bomo lahko zaznali, se bo v tem času sprožilo veliko povezovanje Venere s kar tremi drugimi planeti. To bo danes, poleg energij Lune, zaznamovalo naše odzive in doživljanje. Venera se bo namreč v popoldanskih urah najprej povezala z Jupitrom ob 14.22., nato z R Uranom ob 17.35., in kasneje še s Saturnom ob 19.32. Ta ples bomo lahko plesali skoraj vsi. Biki in tehtnice. Strelci in ribe. Kozorogi in vodnarji.

Venera bo tokrat v vlogi povezovalke; v vlogi, ki jo zna najbolje. Prinesla in razdelila bo veliko lepega in dobrega. Veliko srčnega in pozornega. Veliko druženja in celo zaslužka. To bo neverjetna pojedina, z vsem kar si bomo zaželeli. Nejveč pozornosti bo na odnosih in medsebojnem povezovanju. Vse skupaj nam prinaša več stabilnosti in resnosti. Sprememba, ki ko prinaša Uran, bo tisto, kar nam bo dalo največ negotovosti. Vendar je tudi Uran že stacionaren in se počasi obrača v direktno smer. S svojo energijo bo dodobra pretresel naš svet in nam ne bo pustil časa za premislek, niti za ponovni vdih. Karkoli bo že prišlo, bo prišlo nenapovedano in intenzivno. Pomembna je 20° v vašem natalnem horoskopu, ki se bo na tak ali drugačen način povezala s to konfiguracijo. Bodite pozorni kaj vam bo podarila v tem času.

Vsem nam je dana velika košara. Notri so že naša dosedanja izkustva in spoznanja, tokrat pa bomo imeli priložnost napolniti to košaro z vsem kar bomo želeli. Imeli bomo priložnost obogatiti, stabilizirati, popestriti, ovrednotiti in prevrednotiti naše stanje ter ga izboljšati, dopolniti in celo olepšati. Z velikim zavedanjem bomo sprejeli odločitve in si dovolili stopiti naprej.

Splošno astro analizo je pripravila Špela Plemelj about_Spela  in poudarja, da splošni vplivi barvajo ozračje, energije dneva. Posamezniki pa imamo svoj lastni ritem usklajen s svojo rojstno karto.