Astrološka analiza za vikend.

palčki

Bližamo se polni luni, zaradi česar se ljudje lahko obnašajo pretirano čustveno.

Sobota 12. 11.

Sobota bo z Luno v ovnu eden bolj dinamičnih in zanimivih dni. Veliko bo dogajanja in energije ovna nam bodo zelo koristile, da opravimo vse potrebno. Te močne, ognjene energije nam bodo dajale spodbudo, da se lotimo in soočimo z vsem in vsakomur. Danes si naredimo športen dan, saj bomo tako najbolje uporabili vso energijo, ki jo bomo imeli. Usmerjeni bomo ven, kar bo dobro delo tako našemu telesu kot tudi umu in duhu. Še posebno, ker smo pred Polno Luno, bo energije in s tem notranje napetosti več. Bodimo pozorni na vse kar se nam bo zdelo konfliktno in raje dvakrat zadihajmo in se poskusimo umiriti, preden se odločimo za reakcijo.

Zjutraj je v znamenje vodnarja presopila že Venera. Več resnosti, doslednosti, zadržanosti in skromnosti bodo zaznali predvsem biki in tehtnice. Dolga in naporna pot je pred njimi, ki jo bodo zmogli načrtovati z veliko natančnostjo in vestnostjo.

V znamenju ovna se zadržuje tudi R Uran in ob 13.45. uri bo Luna z njim sestavila konjunkcijo. To nam bo dodalo še več energije, ki pa je ne bomo tako lahko krotili. Več napetosti  in nemira bomo zaznavali, saj nam bo Uran postregel z dodatnimi presenečenji in šoki.

Danes bo v novo znamenje prestopil tudi Merkur. Ob 15.39. ga bodo zaznamovale energije strelca. To ognjeno, naprej usmerjeno in samozavestno energijo bodo zaznali tudi dvojčki in device. Prav presenetiti znajo. Kako bistri, iznajdlivi in pogumni bodo. Tokrat za njih ne bo ovir. Prihaja čas, ko bomo zbirali informacije in se izobraževali na večih področjih. Vsekakor nas bodo nagovarjale filozofske teme. Etika, morala, vera, duhovnost. Kdo si bo zaželel vsebine iz tujine, pa naj bo to učenje tujih jezikov ali pa potovanja. Razvoju, napredku in rasti ne bo moč ubežati. Samo pazimo, da si ne zadamo preveč vsebin na enkrat.

Nedelja 13. 11.

Nedelja zna biti z Luno v biku bolj ležern dan. Raje kot delali, bomo počivali in uživali. Luna se v biku zelo dobro in prijetno počuti. Naš pogled na svet in okolico bo bolj realen in tudi sami bomo bolj sproščeni in pomirjeni. To prizemljenost, ki jo nosi znamenje bika bomo danes najlažje uporabili, če se lotimo še zadnjih opravil na vrtu (v kolikor nam bo vreme to dopuščalo), ali pripravimo hrano, ki bo potešila naše telo in duha. Vpliv Polne Lune pa zna tole radodarno Luno v biku speljati na stran pot. Na dan bo prišla tista lepa lastnost znamenja bika, ki jo vsi dobro poznamo. Trma.

Jutranji trigon Lune in Venere, ki bo aktualen ob 5.13. uri lahko izkoristimo za pripravo današnjega urnika in jedilnika. Načrt podprt z ljubeznijo, bo zagotovo prinesel dobre rezultate.

Kasneje nas bo presenetil Lunin kvadrat z Marsom. Ta energija, ki bo spodbujena ob 8.05. uri, bo nas in vso družino (družbo) dvignila na noge. Nobenega obotavljanja ne bo, kvečjemu večja zagrizenost in nepotrpežljivost. Želja po vzpostavitvi pravil bo velika, a na drugi strani bo velik tudi upor.

Popoldne si le privoščimo tisti počitek, ki nam bo prinesel še več zadovoljstva. Ob 17.58. uri se bo Luna s sekstilom povezala z R Neptunom. Več bo nežnosti, naklonjenosti in potrpežljivosti. Ta povezava zna biti zelo sproščujoča, če jo bomo lahko zaznali. Možno pa je, da si bomo privoščili več tistega, kar je tako dobro za nas.

Splošno astro analizo je pripravila Špela Plemelj about_Spela  in poudarja, da splošni vplivi barvajo ozračje, energije dneva. Posamezniki pa imamo svoj lastni ritem usklajen s svojo rojstno karto.