Astrološka analiza za vikend.

boks

Pritiski se bodo vršili na mnogih koncih, kar nam bo jemalo voljo po drugi strani pa krepilo nošo bojevitost in zagnanost.

Sobota 15. 10.

Sobota, in skoraj cel vikend, bo v znamenju Lune v ovnu. Zelo dinamično, zagnano in z veliko energije. Energije, ki jih predstavlja znamenje ovna bodo resnično intenzivne in direktne. Več bo borbenosti, tekmovalnosti in želja po doseganju ciljev bo neizmerna. Vse skupaj bo podkrepljeno s pojavom Polne Lune, ki se bo sestavila v nedeljo ob 6.23. uri. Več bo napetosti, nemira, zaletavosti, razdraženosti, celo jeze in napadalnosti. Energije bodo tako nakopičene, da bodo le redki srečneži, ki bodo ubežali vsemu temu dogajanju, če ne celo kaosu. Pritiski se bodo vršili na mnogih koncih, kar nam bo jemalo voljo po drugi strani pa krepilo nošo bojevitost in zagnanost.

Svoje bo na vse zgodaj pristavil še par Sonca in R Urana, ki bo svojo opozicijo dopolnil ob 12.43. uri. Izjemna moč in sila, ki jo simbolizira ta dvojica nas bo dodobra pretresla. Nekaj njune energije smo lahko zaznali že včeraj, sicer pa vprašajte leve in vodnarje, ki bodo te tresljaje najbolj zaznavali. Izredno direktno bomo nastopali in se obnašali do drugih. Nič kaj veliko ne bomo razmišljali. Napad bo najboljša obramba. Zelo neposredni bomo, nepopustljivi, siloviti in odločni. Z veliko gotovostjo bomo zagovarjali svoje stališče in pripravljeni se bomo boriti za svoje pravice, za svojo svobodo.

Ob 12.54. uri bo svojo borbenost pristavila še Luna s svojim kvadratom na Marsa. Več nemira in netaktičnosti bo. Naši odzivi bodo bolj eksplozivni in sploh nepremišljeni.

Trigon Lune in Saturna, ki bo na vrsti ob 13.46. uri bo svetla izjema danes. Deležni bomo nekaj več razsodnosti in naš občutek odgovornosti bo močnejši. Ozavestili domo, da sta delo in disciplina nekaj, kar res šteje.

Luna bo v naslednjem povezovanju, ob 15.52. uri z opozicijo na Merkurja, že spodujala zahtevnejši aspekt, ki bo na vrsti v nedeljo zjutraj ob 4.29. uri. Aktualen bo seveda že v soboto in nekoliko tudi v nedeljo. Kvadrat Merkurja in Putona bodo najmočneje občutili dvojčki, device in škorpijoni. Več bo zbadanja, verbalnih nabadov, provokacij in zmerjanja. Sporazumevanje na sploh bo zelo moteno, saj bomo zelo neprilagodljivi, vztrajni in nepripravljeni sklepati kompromise. Težje se bodo v pogovor prikradle pozitivne misli in besede. Ne le do drugih, tudi do sebe bomo zelo kritični in strogi. Kdor bo v vsem tem zmogel najti smisel za humor, bo le ta izredno piker in sarkastičen. Verjetnost resnejših poškodb in nezgod je večja, zato previdno.

Sestavlja se Polna Luna, ki bo najbolj polna v nedeljo ob 6.23. uri zjutraj. Ta nam bo postregla z več dinamike in pestrosti. Ker je njen vpliv mogoče občutiti že veliko prej, bomo sami v sebi zaznavali več energije in s tem tudi napetosti. Resnično težko bomo obvladovali svojo potrebo po aktivnem izražanju in sproščanju svoje energije. Veliko stvari in misli znamo zadrževati v sebi, zaradi česar bo tudi naše reagiranje pretirano in premočno.

Nedelja 16. 10.

Večji del dneva bo Luna v ovnu. S temi energijami se bomo bolje počutili zunaj, kjer bomo fizično aktivni. Po zelo močnih in skoncentriranih jutranjih energijah, ko bo nastopila Polna Luna, bo najbolje, da poskrbimo za sproščanje svoje energije na način aktivnega in pospešenega gibanja. Poskrbimo, da svojo notranjo energijo izrazimo na primeren način. To bomo najbolje dosegli s fizično aktivnostjo. Luna bo v prostem teku vse do 17.04. ure, ko bo prestopila v bika. Vse do takrat bomo bolj obremenjeni in usmerjeni v delo ter v dnevna opravila. Manj časa si bomo vzeli za prosto druženje in sproščanje. Ko pa bo v popoldanskem času Luna prestopila v bika, bomo zaznali več lažjih energij. Bolje se bomo počutili ob priložnostih, ki nam nekaj pomenijo in v nas zbujajo občutke sreče, veselja in ugodja. Znali se bomo sprostiti in si vzeti čas tudi zase. Lahko bomo ovrednotili kaj smo dosegli, vendar ne bodimo prestrogi do sebe, saj imamo še čas, da kaj dopolnimo in nadgradimo.

Splošno astro analizo je pripravila Špela Plemelj about_Spela  in poudarja, da splošni vplivi barvajo ozračje, energije dneva. Posamezniki pa imamo svoj lastni ritem usklajen s svojo rojstno karto.