Astrološka analiza za ponedeljek.

utrinki

Danes ne bo pretirano uspešen dan, lahko pa si zadamo več manjših nalog, katere bomo lažje rešili.

Ponedeljek 19. 12.

Teden bomo začeli pridno, delavno in marljivo z Luno v devici. Veliko bomo razmišljali in iskali najrazličnejše kombinacije, kako bi lahko naredili drugače ali bolje. Danes ne bo pretirano uspešen dan, lahko pa si zadamo več manjših nalog, katere bomo lažje rešili. Več težav in nejasnosti nam bo namenil tudi Merkur, ki se je že obrnil retrogradno. Tako bo naš razumski del, danes še posebej na preizkušnji. Le s trdo voljo in veliko mero potrpežljivosti bomo uspeli preživeti dan bolj stabilno.

Danes bo znamenje zamenjal tudi Mars. Ob 10.23. uri bo prestopil v ribi. Nekaj zastojev bodo tako lahko zaznali tudi ovni in škorpijoni. Slednji znajo te energije bolje izkoristiti za poglabljanje vase in priznanje določenih kvalitet. Na splošno, pa bo v tem meseu dni, Marsu odvzeta borbenost in surova zagnanost. Zagnani bodo predvsem za osvajanje in čaranje. Prevzela nas bo neka očarljiva privlačnost in potreba, da priskočimo na pomoč najbolj ranljivim in pomoči potrebnim. Svojo energijo bomo težko usmerili v en sam, konkreten cilj.

Ob 12.33. uri bo svojo zgodbo dodala tudi Lunina opozicija na Neptuna. Pričakujemo lahko več občutljivosti, žalosti, zmedenosti, neke neodločnosti in celo občutke nestabilnosti. Želja po objemu in prijazni besedi bo težje dosegljiva.

Ponoči pa bo Luna sestavljala tudi trigone, najprej z R Merkurjem in nato tudi s Plutonom. Te vplive bi bilo najbolje izkoristiti za meditacijo in obrat vase. Kot neko pospravljanje in čiščenje, kjer smo lahko zelo temeljiti.

Splošno astro analizo je pripravila Špela Plemelj about_Spela  in poudarja, da splošni vplivi barvajo ozračje, energije dneva. Posamezniki pa imamo svoj lastni ritem usklajen s svojo rojstno karto.