Astrološka analiza za četrtek.

Overcoming challenges

Včasih je potrpežljivost, razumevanje in zmernost pravi odgovor in način, da se lotimo nečesa in smo v tem tudi zelo uspešni.

Četrtek 12. 1.

Dan s Polno Luno pod energijami znamenja raka. Rak predstavlja enega od kardinalnih znamenj in danes bo Luna dopolnila konfiguracijo, v kateri bodo povezana vsa kardinalna znamenja. Kaj ima rak s tem? Ta nežna in umirjena energija, v borbi z močnimi in celo agresivnimi planeti, nam bo skušala pokazati, da smo lahko močni, uspešni in sposobni tudi v primerih, ko nam ni treba svoje moči in energije dokazovati na vso silo. Včasih je potrpežljivost, razumevanje in zmernost pravi odgovor in način, da se lotimo nečesa in smo v tem tudi zelo uspešni. Danes nam energije in volje ne manjkalo. Bomo tudi bolj motivirani in povezani drug z drugim.

Čaka nas resnično poln in zapolnjen dan želim vam, da ga dobro in konkretno izkoristite, čeprav bo moč zaznati več napetosti in celo neusklajenosti, vendar bo v nas povečana želja po dejanskem in realnem. Že zjutraj se bo sestavil kvadrat Sonca in Jupitra, ki s seboj vleče še marsikatero povezavo in energijo. Naša velikopoteznost in samozavest tokrat ne bosta izbledeli. Zaradi vsega, kar se povezuje, bomo zmogli uresničiti in udejanjiti vse, kar smo si zamislili. Čeprav nekoliko nepremišljeno, bomo vseeno postavili konkretne cilje in zahteve, ki znajo dobiti čisto pravo podobo.

Ob 12.34. uri bo čas Polne Lune in njeni vplivi bodo v tem času najmočnejši. Vpleteni bomo prav vsi in ne bo nikogar, ki ne bi bil del te velike zgodbe. S pomočjo Saturna bomo zmogli uokviriti celotno sliko in si zadati več tiste zdravorazumskosti, zaradi katere ne bomo odplavali v pregloboke vode. Čeprav je Merkur na zadnji stopinji strelca, kjer se trenutno ne znajde najbolje in je predvsem zbegan, nestabilen in raztresen, ga bomo zmogli krotiti in uporabiti njegove skrite lastnosti, ki jih ne vidimo pogostokrat. Kmalu bo tudi prestopil v kozoroga, zaradi česar bomo zmogli v sebi zaznati več taktičnosti in premišljenosti. Vztrajnost in resnost nam bosta prišli prav, da sprejmemo pomembnejše odločitve in znamo prevzeti odgovornost.

Čisto na koncu dneva, pa se bosta povezali tudi dve nežni ženski energiji. Venera bo namreč sestavila konjunkcijo z Neptunom in vse to v ribah. S tem bo spodbujeno veliko, veliko nežnosti, romantičnosti, zaljubljenosti, čarobnosti in sploh veliko tistih energij, ki delajo sanje in upe. To je čas pravljic, prijetnih čarovnij, uživanja in ustvarjanja. Biki, tehtnice in ribe znajo najti svoj izvor zadovoljstva in udobja. Dovolimo si in si privoščimo primerno sprostitev (toplo savno ali pa samo dober čaj), po koncu napornega dneva.

Splošno astro analizo je pripravila Špela Plemelj about_Spela  in poudarja, da splošni vplivi barvajo ozračje, energije dneva. Posamezniki pa imamo svoj lastni ritem usklajen s svojo rojstno karto.