7. 6. 207, Zvezdni utrinki.

miza

Danes me je rdeča kavna skodelica spomnila na približujoč sekstil Venere in Marsa, pa je tekla beseda predvsem o ljubezeni.

Dobro jutro drage moje, dobro jutro dragi moji!

Jutranja kavica je v rdeči skodelici, na kateri je narisana ovca na skuterju in so vse povsod srčki, ter piše Unforgettabel Love. V ušesih mi pojejo Songkillersovi Nisi tu. Oboje sem izbrala nezavedno in sedaj, ko ozaveščam svoje izbire mi gre na smeh, vendar hkrati se zavedam, o čem naj bi danes govorila.

Zadnja dva dni vam sporočam, da so kar trije planeti zamenjali znamenje in prinašajo svežo, drugačno energijo, ki bo tudi na nas vplivala tako, da bomo doživljali spremembe.

Luna je danes še vedno v znamenju škorpijona, tako se bomo še vedno soočali z močnejšimi čustvi. Podobno kot včeraj bo življenje hotelo, da gremo globoko in predelamo svoja negativna čustva. Toda teh zadnjih deset stopinj v škorpijona je veliko bolj umirjenjih in obvladanih. In čeprav gre tehnično Luna v prazno, bo konec dneva vseeno tvorila še dva aspekta. Malo pred sedmo zvečer bo kvadrirala os vozlov in prinesla močnejše čustvene odzive z domačimi, kasneje bo tvorila trigon na Kirona in nam nosila neko tiho razumevanje lastnih čustvenih ran.

Na nebu se danes popoldan sestavi polsekstil hitrega Merkurja v svojem znamenju in hitre Venere v svojem znamenju, tako bo današnji dan prinašal prikupno energijo, ko bomo znali z ljudmi klepetati, reči ravno tisto, kar je treba, da se drugi ob nas dobro počuti. Zaradi tega vpliva bomo površinski, a prikupni en z drugim. Ker ta polsekstil spodbuja tudi  ročna dela in prijetno izražanje, lahko kaj lepega naredimo ali napišemo.

Toda moja srčkasta šalica in nezavedni izbor glasbe govori, da je prišel čas, da govorim o ljubezni. Venera in Mars se, zaradi spremembe Venerinega gibanja, povežeta v sekstil, v katerem zelo dolgo vztrajata. Prvič sta bila v sekstilu 16. aprila, ko se je Venera obračala direktno. In potem sta se zaradi počasnosti Venere sprva nekoliko odmaknila, potem pa  zaradi  sorodne hitrosti ohranjala ta nek daljši sekstil, sedaj pa še nekaj tednov prihajata bližje in bližje in v tem tednu (v petek) se bosta tudi eksaktno povezala. Torej nebo je pripravilo za nas veliko možnosti in priložnosti, da se rodi ali oživi ljubezen. Seveda se da strast Venere in Marsa, povezovanje nebesnih ljubimcev, uporabiti tudi kako drugače, torej kot ustvarjalno silo, ki z veliko strasti nekaj počne, se nečemu preda. Toda ljudje smo od vedno bitja, ki hrepenimo po ljubezni, ne glede na leta je nekaj v nas, kar zaživi, se pomladi, nas ogreje, ko nam omenjena nebesna junaka pohitrita utrip srca. Venera ima svojo nelogično logiko in včasih hoče tudi kaj, kar ji ni damo, saj poznamo zgodbo o lepi Heleni in Parsu, toda vemo, da se te zgodbe, ne glede kako so prijetne, lahko zelo slabo končajo. Tako da pamet v glavo skozi te Venerijanske energije in  raje energijo, če je mogoče seveda, usmerimo v že obstoječe odnose.  Veliko vas je že ujetih v take in drugačne ljubezenske zgodbe in se njihovi razpleti še ne znani, v tem tednu se bo vse to nekoliko bolj jasno pokazalo, kam nas vse te zgodbe vodijo. K razpletu zgodbe ne bo pomagal samo omenjeni sekstil, ampak tudi Jupiter v tehtnici se obrača direktno in bo dal zadnjo priložnost, da verjamemo v ljubezen, da verjamemo v harmonijo odnosov.  Samski pa tudi še ne rabite izgubiti upanja, saj bo omenjeni sekstil zakodiran v karti polne lune in bo imel s tem močnejši in daljši vpliv.

Od kavice ni ostalo nič, slušalk pa tudi že dolgo nimam več v svojih ušesih, saj bi potem moji stavki bili manj natančno napisani. Hkrati pa ne želim vznemirjati same sebe z nepotrebnimi čustvi, te ljubezenske pesmi nas velikokrat samo dvigujejo in spuščajo v čustvena stanja, ki niso ravno konstruktivna. Zaradi njih se lahko počutimo kot listi v vetru, nas nosijo, ni korenin in ni samoobvladovanja. Danes sem dolga, toda Venera in Mars sta rabila, da vam povem njuno zgodbo.

En čudovit dan vsem!

Ovni ste že nekoliko utrujeni od vseh teh čustev. Vodijo vas strasti. Finančno možni uspehi.

Bike čaka zelo prikupen dan z veliko komunikacije in igre.

 Dvojčki boste družabni, komunikativni, igrivi in zadovoljni. Hkrati pa boste danes tudi zelo učinkoviti.

Raki imate veliko pogona za delo, na vrata pa trka tudi ljubezen.

Levi boste veliko pozornosti usmerjali v dom, tam vas lahko nekaj preseneti.

Device boste izjemno učinkovite, komunikativne, bistrina uma bo zopet povečala hitrost dela in izboljšala odločitve.

Tehtnicam se bo odpiralo na finančnem področju. Srce bo hitreje utripalo.

Škorpijone bodo vodila čustva. Lepi trenutki vas čakajo.

Strelci boste morali si vzeti vsaj kako uro za odklop, utrujeni ste, vsega je preprosto preveč.

Kozorogi boste intenzivni, prikupni in očarljivi.

Vodnarje čaka veliko dela in veliko odgovornosti.

Ribe  boste romantične, zasanjane in ustvarjalne.

Pri tem naj se ve,

Da te ne dela pripadnika enega znamenja to

Da imaš tam Sonce

Da si to po horoskopu, kot se reče

Naj se ve

Da je neko znamenje zate pomembno

Če imaš tam več kot en planet

Ali pa imaš tam ascendent.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.