6. 6. 2017, Zvezdni utrinki.

svoja

Dan je namenjen čiščenju, odstranjevanju vsega, kar nam ne služi več. Odsvetujejo pa se nakupi oblačil in stvari, ki naj nam bi nosila lepoto in veselje.

Dobro jutro drage moje, dobro jutro dragi moji!

Ob dobri kavi, v tišini, opazujem pogled skozi okno in iščem navdih. Dolina je ujeta v meglo, nad njo pa oblačno nebo v čudovitih sinjih in rožnatih barv. Megla je Neptun, Neptun nas opija, zavaja ali pa obratno navdahne in osmisli naše bivanje, vse je odvisno samo od nas.

Danes dopoldan  Venera zapusti znamenje ovna, v katerem je dramatična in strastna, vendar ji je mir in harmonija nekaj tujega in napornega. Vstopa v svoje znamenje, v znamenje bika, tu pa lahko zaživi v zelo lepih energijah miru, harmonije, finančne stabilnost in čutnih užitkov.

Merkur je danes na koncu znamenja bika, in bo v noči na sredo vstopil v znamenje dvojčka. Zadnje stopinje bika so precej naporne, le tam je zvezdna meglica, ki jo s skupnim imenom imenujemo Plejade, le ta naredi, da stvari ne vidimo jasno in sveže, prinaša pa tudi intenzivna čustva. Dan z Merkurjem na zadnji stopinji katerega koli znamenja ni namenjen pomembnim odločitvam, bolj kot analitični pristop, nas bo vodil oni intuitivni.

Luna v škorpijonu da vedeti, da se oglašajo v nas čustva, da nas le ta vodijo v prečiščevanje, predelovanje. Ko nas škorpijon vodi v nemirne čustvene vode, je na nas samo, da ostanemo mirni in dostojanstveni in gremo samo skozi. Opazujemo in gremo skozi. Druge ni. Zaradi mirnega in pogumnega soočanja z vsem, kar smo, tudi z našimi sencami, se rojeva bitje, ki je bolj svoje, in močnejše. V poznih popoldanskih urah tvori Luna trigon na Neptun in nas naredi še nekoliko bolj čustvene, intuitivne in meditativne. Seveda pa po drugi strani spodbuja ustvarjalnost.

Dan pred nami je namenjen čiščenju v najširšem pomenu besede. Čistimo lahko našo čustveno nesnago, vsa tista čustva in občutke, ki jih je potrebno spustiti v vidno polje in jim dovoliti, da niso več del naše zavesti. Čistimo lahko dom, pisarno,  populimo plevel na vrtu, čistimo lahko vezi in se umikamo od odnosov, ki nam ne koristijo, ki so za nas škodljivi. Čistimo lahko naše telo s postom, ali našo kožo z maskami.

V času pisanja je megla po večini zapustila dolino in mi odprla pogled. Tako je tudi v naših življenjih, na trenutke se zdi, da nečesa ni, da smo sami in brez smisla, toda potem pogledamo ponovno in smo radostno presenečeni nad polnostjo in smiselnostjo življenja. Modrost iti skozi vse, kar se ti daje, odprto in mirno, je modrost, ki ti prikupi tako meglo kot jasnino, in daje spoznanje, da brez megle ni pravega spoznanja in cenjenja jasnine.

Ovne bodo vodila močna in intenzivna čustva. Vaše reakcije bodo mnogo bolj čustvene in muhaste, kot ste navajeni. V finančnih zadevah prisluhnite intuiciji.

Biki si odprite penino in nazdravite, prišel je vaš mesec. Venera je vstopila v vaše znamenje in nosi mir in zadovoljstvo, ki vam je tako zelo ljubo.  

Dvojčki boste danes nekoliko izgubljeni, nič ne bo šlo, kot bi želeli. Vodil vas bo občutek dolžnosti.

Raki znate izkoristiti intenzivno energijo Lune v škorpijonu, tako vas čustva vodijo k premagovanju ovir. Veliko boste naredili.

Levi boste usmerjeni na dom in družino. Končno bo dovolj časa, da vse uredite in počistite.

Device boste imele zahtevnejši dan, od nekje se bodo prikradla zahtevna čustva. Priznajte si stvari in pogumno skozi.

Tehtnicam se obetajo lepši dnevi. Zopet boste bolj mirne in suverene sledile svoji intuiciji do zmage.

Škorpijoni boste veliko bolj čustveni in sentimentalni, kot bi želeli. Nič ni narobe, če ste bojevniki s srcem.

Strelci boste nekako rinili naprej, iskali priložnosti, vendar se stvari ne bodo odvijale tako hitro, ko bi želeli. Spočijte si.

Kozorogi boste energijo škorpijona znali uporabiti in z njo tako poslovno kot zasebno veliko naredili.

Vodnarje čaka poslovno zanimiv dan. Nekaj naporov in veliko usklajevanja, toda delo nosi rezultate.

Ribe boste v svojih energijah. Intuitivne, vztrajne, čustvene boste znale energije škorpijona izkoristiti za ustvarjanje.

Pri tem naj se ve,

Da te ne dela pripadnika enega znamenja to

Da imaš tam Sonce

Da si to po horoskopu, kot se reče

Naj se ve

Da je neko znamenje zate pomembno

Če imaš tam več kot en planet

Ali pa imaš tam ascendent.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.