21. 5. 2017, Zvezdni utrinki.

lusi in narava

Dobro jutro drage moje, dobro jutro dragi moji!

Za mano so to jutro že ure pred računalnikom. Raziskovala  sem življenjske zgodbe slavnih in odlašala s pisanjem današnjih Zvezdnih utrinkov. Podoba skozi okno se je v tem času na veliko spreminjala. Od megle samo v nižinah, do v meglo objeto s smrekami poraščeno hribovje, sedaj pa je pred mano odprt pogled na dolino  in vedno več svetlo modrih jasnih lis na oblačnem nebu.

Zanimivo mi je, kako vedno vsak prestop v novo znamenje sprejem z velikim veseljem, toda ko je nek planet na koncu znamenja, sem že nekoliko naveličana in komaj čakam nove, sveže energije, ki prihaja s spremembo. Ste tudi vi taki? Danes dopoldan je Luna še v ribah, toda te zadnje ure rib mi delujejo kot da sem izgubljena v vesolju, da zame ni ne ure, ne odgovornosti. Študiranje življenjskih zgodb znanih ni nesmiselno dejanje, saj pri predavanjih še kako rabim vedeti, kaj so ljudje, čigar karte gledamo, doživeli, toda kljub temu se zdi, da je veliko drugih bolj pomembnih in nujnih stvari na moji listi opravil za danes.

Z ljubeznijo se poslavljam od Lune v ribah, in komaj čakam njen prestop v ovna, ki se bo dogodil kmalu po poldnevu. Ne glede na to kako mi duha polno doživetje in objem tišine godi, čutim potrebo po novi energiji, sveži, borbeni, dinamični in volji po fizični akciji.

Včeraj ponoči se je dogodil prestop Sonca iz bika v dvojčka, in moram priznati, da me tudi tu navdihuje nova energija, in ne glede na to, kako mi je stabilnost bika na začetku prinašala občutek trdnosti, se je do konca znamenja spremenila v pasivnost in dolgočasnost, tako da z odprtimi rokami objemam nagajivo, igrivo, družabno in komunikativno energijo, ki jo nosi Sonce v znamenju dvojčkov.

Sveže začetne stopinje, sveža energija, nove zgodbe.

Danes bo Lunin prvi aspekt iz ovna sekstil na Sonce, kar nam obeta eno prijetno, aktivno, optimistično in pozitivno popoldan. Vse kaže da se bo tudi vreme uskladilo z novo energijo in bomo vsi skupaj lažje se poklonili naravi, uživali v svojih telesih, gibanju, dinamiki, volji in delu, ter seveda druženju in komunikaciji nekje zunaj.

Ovnom popoldan nosi več priložnosti za dinamiko, voljo, šport in  zadovoljstvo.

Biki boste iz nežnega dopoldneva, prestop v ovna doživeli, kot klic k aktivnosti. Počnite stvari, ki vas navdihujejo.

Dvojčke je čustvovanje rib utrudilo, tako bo popoldan z novo energijo, prinesel več smeha, druženja in akcije.

Raki  boste dopoldan še v svojih kokonih, popoldan pa bo marsikdo že razmišljal o svojih odgovornostih.

Levi prihajate v bolj veselo, aktivno in radostno obdobje.   

Device boste še vedno čustvene, potrebno se bo soočati tudi z nekoliko temačnejšimi čustvi.

Tehtnice boste končno zapustile svojo cono udobja in se pognale v življenje bolj dinamično in pogumno.

Škorpijoni dopoldan še mirni, kasneje pa boste videli predvsem delo, kar vse je potrebno postoriti.

Strelcem Lunin prehod iz rib v ovne zelo godi. Konec utrujajoče pasivnosti in vedno več volje do življenja .

Kozorogi boste po dopoldanski umirjenosti, popoldan nekoliko bolj napeti in nemirni.

Vodnarjem sprememba tako Sonca v znamenje dvojčka, kot Lune v ovna več kot paše. Druženje in komunikacija vas bosta poživljali.

Ribe boste nekoliko težje zapustile pasivnost vašega znamenja. Kljub temu pa boste vesele nove sveže energije, saj boste čisto praktično lahko z njo veliko naredile.

Pri tem naj se ve,

Da te ne dela pripadnika enega znamenja to

Da imaš tam Sonce

Da si to po horoskopu, kot se reče

Naj se ve

Da je neko znamenje zate pomembno

Če imaš tam več kot en planet

Ali pa imaš tam ascendent.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.