16. 5. 2017, Zvezdni utrinki.

pomladna

Dobro jutro vsem skupaj!

Pred pisanjem  sem stopila na teraso in zrla v nebo. Temna noč  iz črnine na robovih dobiva vedno bolj modrikast videz. Zvezde niso jasno vidne, vendar nas nekaj večjih še vedno  čuva, opazuje  in vodi. Tudi Luna je prešla več kot polovico neba in se sedaj spušča proti zahodu. Ptiči glasno bobnajo svojo pesem. Hladno jutro je prijetno in se me nežno dotika.

Zdi se mi, da mi je ta trpek kozorog zopet dal ogromno. Odpeljal me je v strah in skrb, da bi me korak za korakom vodil k sebi. Ja občutek imam, da se nekaj sestavlja, da se nekaj jasni, ne le nebo, po daljšem obdobju oblačnosti, ampak tudi moje srce, po globokih lomih čustvenih neviht dobiva na svoji svetlobi in žarčnosti. Smeje se mi, ko vidim, da srce z lomi nič ne izgubi, če si iskren in pogumen in se ne skrivaš za obzidji, si ranljiv, vendar si hkrati tudi živ. Da bi znala živet lepoto življenje  je treba znati živeti tudi vse ostalo, kar življenje nosi.

Danes bo Luna še vedno v kozorogu in šele v večernih urah vstopi v vodnarja. Toda občutek imam, da bomo tega kozoroga danes vseeno nekoliko lažje prenašali, če ne drugega, smo se že navadili nanj.  Še vedno bo prevladovala energija odgovornosti, skrbi, resnosti in usmerjenosti v delo. Dopoldan nekoliko lažje (Luna trigon Sonce), ob poldan z več živčne napetosti  (Luna kvadrat Uran) in popoldan zopet več sprejemanja življenja v vseh svojih barvah  (Luna sekstil Kiron). Po osmih zvečer pa bo prevladovala bolj hitra in družabna energija vodnarja.

Sonce se bliža Algolu, zloglasni zvezdi iz ozvezdja Perzeja, in nosi na ravni ega več napetosti, jeze, nezadovoljstva in potrebe po tem, da se nekaj ali nekoga otrpne, odreže. Ker je v inkonjunkciji s Saturnom, bi rekla da se to naredi zaradi strahu, ali pa zaradi občutka manjvrednosti. Sončev polsekstil z Uranom naznanja, da je ta zamrznitev nekega odnosa lahko nenadna in nepričakovana.

Jupitrova inkonjunkcija z Neptunom nekaterim jemlje praktični vidik življenje. Druge frustrira, ker se izkaže, da so bile njihove velike sanje, le sanje. Tretje vleče v zapravljanje, ki močno presega finančne zmožnosti posameznika. Četrte bo nekdo ogoljufal, zavedel, obral.

Merkur je zamenjal znamenje, po novem je v biku, kar pomeni, da se bomo na cesti nekoliko umirili, vozili bolj varno, zadnje čase so bile ceste dirkališče. Pove pa nam tudi, da bomo razmišljali bolj mirno in praktično ter, da bomo manj vrteli naše mentalne mlinčke.

Če povzamem nas čaka še en dan, ko je potrebno dati odgovornosti na prvo mesti. Prenesti vse skrbi, strahove, nekateri pa tudi občutke neadekvatnosti, se truditi ne bit trd do drugih, ali do sebe in vztrajati v tistem, kar verjamemo, da je koristno.

Toliko časa pišem te moje jutranje utrinke, da je zunaj že jutro, vasica je utopila v nepredušni megli, le vrhovi hribov uživajo v jasnini neba. Trpežno zapuščajmo svojo meglo in se vzpenjajmo proti jasnini. En uspešen in učinkovit torek vam želim!

 

Ovni boste še vedno zelo delavni. Kljub skrbi za finančno področje, boste premagovali ovire in z odgovorno držo veliko naredili.

Biki boste po večini delavni in umirjeni ter predvsem tekli v skladu z rutino.

Dvojčkom bo prestop Merkurja v bika prinesel več miru in hkrati tudi jasen razmislek o tem, kako izboljšati materialno področje.

Raki  se boste vedno bolj zavedali, da je pravi razvoj ta, ki gre skozi sodelovanje in povezovanje.

Levi boste najverjetneje imeli zelo obremenjujoč dan, veliko frustracij, in z njimi lahko dramatični odzivi.

Device boste praktične, umirjenje in trezne iskale rešitve nastalim problemom. Ne pozabite se veseliti.

Tehtnice boste še vedno močno vpete v vrtiljak svojih družinskih obveznosti.

Škorpijoni boste vse povsod in nikjer. Reševali boste tisoč problemov, hiteli od enega na drugi konec, osrečevalo vas bo spoznavanje novih ljudi.

Strelci se boste morali soočiti s svojo nespametnostjo in lahkovernostjo. Realnost bo tresla vaše sanje.

Kozorogi boste kljub strahovom in dvomom vse naredili super. Zaupajte vase.

Vodnarji boste nekoliko odmaknjeni, vendar izjemno odgovorni in stvarni.

Ribe kozorog ozemljuje, tako boste morale mirno gledati posledice svojega pretiravanja.

Pri tem naj se ve,

Da te ne dela pripadnika enega znamenja to

Da imaš tam Sonce

Da si to po horoskopu, kot se reče

Naj se ve

Da je neko znamenje zate pomembno

Če imaš tam več kot en planet

Ali pa imaš tam ascendent.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.