11. 5. 2017, Zvezdni utrinki.

morje Koper

Dobro jutro in lep četrtek želim!

Četrtek je Jupitrov dan in Jupiter je planet upanja, vere, razvoja, presežnega.

Tistega v nas, kar nam da navdušenje in s tem navdušenjem nam dovaja energijo, voljo in smisel.

Zato je na Jupitrov dan dobro narediti nekaj za svojega duha,

Prižgati  svečko in si ob tem zaželeli kaj lepega,

Pomisliti na nam ljubo sveto podobo, svet ideal, in se v duhu dvigniti višje iz naše sedanje oblike,

Iti v cerkev, tempelj, ali v naravo in se povezati s tistim, kar presega to naše življenje.

Zamislite si, da ni Jupitra, nihče od nas ne bi hotel več, kot ima,

Ne imetja, ne znanja, ne duhovnega razvoja, vsak bi bil ujet v eno te isti vrtiljak lastnih potreb,

Ne bi imeli tistega, kar v budizmu rečemo Zeal, globoke navdušujoče motivacije za rast,

To je tisto, kar nam polni duha in nas s tem žene naprej.

Astrološke vplive današnjega dne je Špela natančno opisala, na njen akademski in dosleden način, dala vsakemu aspektu, ki se bo danes dogodil svoj čas in pozornost. Lahko smo ji hvaležni, da nas tako poglobljeno popelje v dan.

Dan po ščipu, je dan, ko spuščajo naši divji čustveni odzivi,

Se umirjajo čustva in nam je spet dano življenje gledati manj osebno

Iz neke razdalje.

Na nebu se bo dogodil  tudi kvadrat Marsa in Neptuna, o katerem sem že govorila, o katerem natančno danes piše tudi Špela. Torej vse od nizke fizične ravni, do zavajanja in manipulacije, do varanja, in vseh drugih dejanj, ki na nek način niso čista. Do bitke za ideale, ki niso najboljši, ali pa samo premočne bitke za določene verske slike in ideale. Toda danes bi govorila o tem, da tradicionalni dispozitor Neptuna, vodi Neptuna v tehtnico, in v trigon z Marsom, kar govori o tem, da je danes moč neko bitko, ki ni videti smiselna, z veliko navdušenja in smiselnosti, vseeno izboriti. Da neka manipulacija in prevara lahko ostane ali skrita, ali zavita, ali celo na nek način osmišljena. Ter da je nek boj za šibkejše, ki je videti popolnoma nemogoč in brez podpore, deležen nove podpore, nove energije in  novega navdušenja in se na neki ravni izbori, zmaga šibkejši. Na fizični ravni po neki bolezni ozdravitev, po neki nemoči nova moč, in nova vera. Ko se dogodi nekaj takega, da je prvotno težek aspekt prek dispozitorjev pozitiven, potem nam vesolje da možnost, da s soočanjem in trudom, nekaj, kar je videti problem, postane rešeno, izboljšano.

V večernih urah bo Luna zapustila škorpijona in še dodatno spustila pozornost iz čustev in jo usmerila v delovanje, akcijo. Tako nas čakajo dnevi, ko bo pomembno se boriti in izboriti, za tisto, kar si želimo.

 

Iz čiste teme noči, ko sem se prebudila, se počasi sveti nov dan. Oranžna svetloba objema travnike, hišice, hribe in po svoje barva celo oblake. Kljub oblakom, dan postaja dan, počasneje, pa vendar sigurno, saj Sonce vsak dan prinaša k nam luč, naj ne bo samoumevna, naj nova luč, nov dan nosi nova spoznanja in globlji stik z lučjo v nas.

En navdiha poln četrtek vam želim.

Ovnom se intenzivnost čustvenega doživljanja umirja in je iz trenutka v trenutek več energije in več volje iti naprej.

Biki imate glavne bitke v odnosih že za sabo, danes boste samo mirno opazovali in zdravili same sebe z mirom in razumevanjem.

Dvojčki boste izjemno učinkoviti in pridni. Resnost in odgovornost vas bo vodila dobro opravljenega dela k novim izzivom.

Raki boste delovali mirno in zadovoljno, v tišini svoje notranjosti bo iz vas prihajala ustvarjalnost.

Levi boste predelovali svoja čustva in iz trenutka bolje razumeli zakaj je bila drama prejšnjih dni potrebna.

Device boste s svojim ostrim razumom prihajale do jedra problemov. Tudi v odnosih iskreni in globoki pogovori, ter koristni dogovori.

Tehtnicam boste iskale ravnotežje. Nova spoznanja in nova energija vas bo spodbujala k zgraditvi boljšim finančnih možnosti.

Škorpijoni po kaotičnem obdobju razsipavanja z energijo, vedno več fokusa na tisto, kar je bistveno, za kar se splača truditi.

Strelcem bo dana nova volja, nova energija. S pomočjo te nove energije, nove dinamike, bo vsak trenutek lažje dosegati svoje cilje.

Kozorogi boste z jasno vizijo in novo jasnino lažje sprejemali nove življenjske izzive.

Vodnarji boste zelo odgovorni in delavni. Poslovno področje bo zaradi vse te delavnosti in doslednosti področje uspeha in zadovoljstva.

Ribe se boste umirjali. Bojevita čustva in občutki nemoči se ohlajalo, vedno več bo zaupanja vase in s tem tudi vedno več energije za življenje.

Pri tem naj se ve,

Da te ne dela pripadnika enega znamenja to

Da imaš tam Sonce

Da si to po horoskopu, kot se reče

Naj se ve

Da je neko znamenje zate pomembno

Če imaš tam več kot en planet

Ali pa imaš tam ascendent.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.